Servicii
Amenajare gazon prin insamantare
Gazonarea prin însămânțare directă are costuri scăzute, dar necesită o îngrijire deosebită și de durată pentru a atinge aspectul peluzei înființate prin rulou. De la însămânțare până la prima tundere (2 – 3 săptămâni) nu aveți voie să călcați pe suprafață, iar în următoarea lună este recomandat să nu folosiți peluza. Tot în această perioadă apar buruienile care trebuie combătute manual sau chimic, eventual trebuie completate golurile cu sămânță.
Sisteme de irigații automatizate pentru grădină și agricultură
Necesarul de apă este vital pentru procesul de sustenabilitate al gazonului. Sistemul de irigații profesional, menține gazonul impecabil și este singura metodă ce garantează sănătatea gazonului în condiții optime. Enumerăm câteva dintre avantajele unui sistem de irigații : distribuţie uniformă a apei în sol stabilit în urma calculului de proiectare tehnică ; o cantitate optimă de apă distribuită controlat pe zone diverse ; sistemul funcţionează complet independent fără întreţinere sau asistență din partea beneficiarului ; posibilităţi nelimitate de irigare pentru orice suprafeţe cu ajutorul duzelor interschimbabile sau a celor cu unghi reglabil care oferă o irigare extrem de precisă.
Beneficiile acestui sistem sunt multiple dintre care amintim economia de timp, fără a-ți face griji cine și când îți va uda gazonul în momentele în care ești plecat în concediu. Ba mai mult, gazonul este udat uniform, apa fiind economisită inteligent.
Proiectare 3D a conceptului spațiului exterior
Proiectam gradini, parcuri si spatii verzi care pun in valoare estetica ascunsa a locatiei, in acord cu cele mai noi trenduri din peisagistica si urbanism. Planificam atent produsul finit cu ajutorul unor minutioase simulari 3D, care contureaza fidel imaginea finala a proiectului dedicat spatiului de interes. Proiectarea gradinii se realiza raportat la fatada si structura casei. Desi putine gradini pot fi astfel planificate de la bun inceput, noi tinem cont de toate elementele care ar putea fi sau pe care le doriti a fi incluse in proiect. In functie de acestea, putem selecta plantele potrivite si le putem crea un microclimat adecvat. De la pozitionarea aleilor si stabilirea zonelor functionale, pana la sugestiile privind constructiile de lemn care va pot infrumuseta spatiul, proiectele noastre nu scapa din vedere nici un detaliu!
Realizare alei turnate sau din pavaje
Avand in vedere ca aleile, cararile si potecile sunt foarte importante in ansamblul gradinii, va punem la dispozitie realizarea acestora prin turnarea cu beton sau prin placarea cu pavaje. Pentru cei care preferă simetria și armonia perfectă a formelor, le oferim lucrări executate de către un maestru în piatră de pavaj. Ideală pentru curți interioare, alei pietruite sau chiar pentru lucrări de anvergură cum ar fi piețele publice, piatra de pavaj conferă rafinament și un aer rustic și trainic oricărei structuri.
Pregătire substrat vegetal și nivelare pământ
Pregatirea terenului consta in principal intr-un sapat atent, executat cu cel putin trei sau patru luni inainte de insamantare, astfel incat sa permita pamantului sa se taseze bine, deoarece gramineele prefera un sol compact in momentul germinatiei. Astfel, substratul vegetal este un factor foarte important in indeplinirea scopului de a avea un gazon perfect.
Intreținere gazon prin tundere, scarificare și aerare
In afara de tundere, irigare si fertilizare, gazonul ar trebui sa beneficieze si de lucrari de intretinere de primavara si de toamna, lucrari care constau in aerarea si scarificarea gazonului. Pentru a avea un gazon sanatos, este recomandat sa nu se faca confuzie intre aerare si scarificare, fiecare operatiune avand rostul ei. Scarificarea se face mereu dupa aerare, totusi este important sa monitorizam starea gazonului de-a lungul anului si daca este nevoie atunci sa efectuam o scarificare.
Plantare arbori, garduri vii și pomi fructiferi
Arbori ornamentali sunt folositi in moduri diferite – pot fi o privelesite frumoasa de-a lungul unei poteci si, la fel de bine pot infrumuseta terasa sau pot forma un gard viu colorat. Necesita ingrijiri speciale, din acest motiv nu pot fi plantati oriunde. Perioada propice plantarii este toamna. Astfel, arborele, gardurile vii si pomii fructiferi are timp sa dezvolte radacini si sa creasca fara sa fie udat des. In ceea ce urmeaza, veti gasi informatii despre cumpararea si plantarea arborilor ornamentali dar si o scurta prezentare a speciilor existente.
Intreținere plante ornamentale, arbori, garduri vii
Toaletarea plantelor ornamentale este recomandată în perioada de iarnă – primavară, deoarece tăieturile se vor cicatriza mai rapid, crescând astfel rezistența la insecte și boli în perioada dezvoltării.
Defrișarea materiei vegetale se poate executa în orice perioadă a anului, dar recomandarea noastră este ca aceasta să se execute primăvara, deoarece va impulsiona procesul de dezvoltare.
Serviciile noastre de toaletare și defrisare cuprind: – doborârea arborilor uscați sau înclinati peste măsură, tăierea crengilor uscate și toaletarea plantelor ornamentale, arbori, copacilor; – eliminarea materiei vegetale de pe sol cu ajutorul motocoaselor și diverselor unelte mecanice disponibile; – transportul materialului lemnos și vegetal rezultat.
Spălare cu presiune a trotuarelor, fundațiilor, teraselor
Din dorinta de a oferi un plan de ingrijire si mentenanta cat mai complet, venim in ajutorul dmv cu instrumente performante pentru a pastra un aspect ingrijit in toate colturile gradinii. Astfel, va punem la dispozitie acest serviciu de spalare cu presiune a trotuarelor, fundatiilor, teraselor si a pietrelor ornamentale.
In curand: Gazonarea prin rulouri de iarba
Rulourile de gazon reprezintă varianta cea mai rapidă de înierbare a unei zone dedicate spațiului verde. Rulouri se obțin prin decopertarea gazonului matur, compact, însămânțat și controlat circa 2 ani.
Gazonarea cu rulouri poate fi făcută tot timpul anului, dacă terenul nu este acoperit cu zăpadă (spre deosebire de gazonarea cu sămânță).
Aspectul final este al unei peluze mature, cu covor verde compact, în care nu se vede pământul substrat, firele fiind dese, uniforme, de culoare verde închis. Impactul este maxim, în condițiile folosirii gazonului din rulouri.